jordi torrens

0

Barcelona 2-08-1959

Jordi Torrens va començar la seva carrera profesional en els clubs de Jazz de Barcelona. Al 1986 va començar a donar classes de guitarra, harmonia i arranjaments a les principals escoles de la ciutat (taller de músics, aula de música moderna i jazz, espai Avinyo, etc..)

Al 1986 comença a treballar com a músic de sessió i a fer gires mundials, gravacions, televisió, amb artistas com Moncho, Dyango, Olga Guillot, Armando Manzanero, Mordy Ferber, Reggy Worthy, John B.Williams, TM Stevens, Ranjit Barot, Selvaganesh etc..

Al 2001 grava el seu primer disc en solitari “Com gent a la lluna”. Participa com artista/endorser de Warwich/Framos en esdeveniments internacionals i a la Musikmesse de Frankfurt 2009. Coneix al baixista Hasford Rowe (Gong, Gongzilla, Mike Olfield, Birelli Lagrene, Seteve Winwood, Didier Lockwood, Allan Holdsworth..) amb qui decideixen formar un projecte “Moment”. Al 2009 comencen a graver el seu primer CD a París, juntament amb François Causse, a la percussió i Benoit Moerlen a la marimba, i l’acaben a Montreal, sota la dirección de Denis Savage (Celine Dion). El CD “Love’s Appeal” surt al mercat a l’octubre de 2001. Posteriorment graven el segon CD amb la col.laboració de Denis Savage.

Al 2011, imparteix durant un any un curs de composició/improvització, a la Modern Music School a Stuttgart, (Alemania), i per altra banda, és l’autor del llibre “Armonía Moderna y Otros cuentos”.